tiistai 14. kesäkuuta 2011

Pikku pala Lontoota

Viime viikko vierähti turistina Lontoossa.   Käyn Lontoossa jostain syystä harvoin. Tämä oli vasta viides kerta.  Majoituimme Edwardian hotelliin Covent Gardeniin, joka oli ihan mainio valinta.  Huoneet olivat tosin melko pienet, komerotilaa liian vähän ja pyyhekoukut puuttuivat kylppäristä mutta palvelu oli erinomaista.  Kävimme läpi pakolliset kuviot, kuten sightseeing ajelun sekä London Eye maailmanpyörän. Mukana oli 16-vuotias Axel poikani, joten sekin hieman muutti normaalia matkarutiiniani.  Teimme  kompromisseja puoleen ja toiseen.  Tutuksi tulivat myös paikalliset pelihallit sekä Ripley believe it or not näyttely.  Kävimme myös leffassa kolme kertaa.  Niistä jokainen oli  sellainen,  joita en olisi Helsingissä käynyt katsomassa: X-men, Pirates of  the Caribbean ja kaiken huipuksi HangOver II.  Viimeiksi mainittu oli yllättävän hauska...
Saatchi Galleria koluttiin sekä National potrait gallery.  Harrolds, Harvey Nicols sekä Selfridges tavarataloissa pyörimme ja uskokaa jos voitte:  en edes käynyt naistenosastoilla, näyteikkunat riittivät!










  • PallMallilla sijaitsevat useimmat Lontoon herrainklubeista.  Kuvassa Royalautomobileclub, jota tällä kertaa jouduin ihailemaan turistibussista.  Viime Lontoon vierailulla vuosi sitten pääsimme sinne illalliselle klubin jäsenen Kari Vainion vieraana.  Kävimme myös clubin golf kartanolla, joka sijaitsee 37 km Lontoon keskustasta.
  • http://www.royalautomobileclub.co.uk/












  • London Eye maailmanpyörä, joka valmistui vuoden 2000 juhlintaan.








  •  Tässä muutama teos Saatchin kokoelmista.  Mieleenpainuvin oli  kuitenkin Lontoossa -53 syntyneen Richard Wilsonin öljytilateos, jota oli mahdoton kuvata..






  • Axulla on helkutin isoja kavereita...

4 kommenttia:

  1. Lontoossa on varmaan maailman pienimmät hotellihuoneet, mutta ei siellä käydä kuin nukkumassa.
    Seuraavan kerran voidaankin mennä kahdestaan :)

    VastaaPoista
  2. Yes, se olis mukavaa. Sais kunnon Lontoon oppaan mukaan. Sähän tunnet sen tosi hyvin ja jo monelta vuosikymmeneltä:)

    VastaaPoista
  3. Jep, jep kevät- ja syys-sesongit tuli 80-luvulla tutuiksi. Nykyisin hiljaiseloa Clichyssä. Kosketuspinta on kadonnut, mutta onhan meillä yhteinen ystävä trendisetteri, Jaska. Olen jopa unohtanut legendaarisen samppanjabaarin nimen, Sohossa.

    VastaaPoista